S-ordfører tier før dagpengeforhandling med Enhedslisten

Foto: TV ØST

Regering forhandler dagpenge med Enhedslisten, før der siges ord, siger politisk ordfører Magnus Heunicke (S).

Socialdemokraterne vil ikke tage stilling til, om der er behov for flere tiltag på dagpengeområdet, før regeringen og Enhedslisten inden sommerferien skal evaluere effekten af akutpakkerne og andre tiltag for de udfaldstruede dagpengemodtagere.

Det fastslår politisk ordfører Magnus Heunicke. Han kalder det et "input", at partifællen Jan Johansen tirsdag i Politikens kronik kræver dagpenge til debat.

- Alle input er velkomne. Vi er dybt optaget af at sikre de arbejdsløse en indgang ind i arbejdsmarkedet igen. Det har vi arbejdet på fra dag ét, siger Magnus Heunicke.

Han vil ikke kommentere Dansk Metals forslag om en svensk model: Ledige genoptjener ret til dagpenge på et kvartal mod nu et år. Til gengæld får de kun dagpenge i halvandet år.

- Jeg vil slet ikke kommentere konkrete modeller, siger Magnus Heunicke.

Flere fagforeninger advarer om, at 30.000 langtidsledige til nytår har mistet dagpenge.

- Når der er et flertal for dagpengereformen efter et valg, så står reformen ved magt. Men vi har vist, at det er lykkedes at lave nogle midlertidige ordninger. Det er et problem for rigtig mange mennesker, som har mistet arbejde under krisen, siger han.

Enhedslisten vil nedstemme regeringen ved afslutningsdebatten, hvis der ikke er lavet en løsning, så ledige ikke falder ud af systemet på grund af den forkortede dagpengeperiode.

- Vi vil ikke stemme for en regeringsvedtagelse ved afslutningsdebatten, hvis den ikke indeholder en løsning på problemet, siger gruppeformand Per Clausen (EL) til Ritzau.

Magnus Heunicke erkender, at truslen ikke gør hans arbejde "umiddelbart nemmere".

- Men jeg er optaget af én ting: Det er at få hjulpet de mennesker, der står til at miste dagpengeretten og sikre, at de kan komme ind på arbejdsmarkedet igen, siger han.

/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App