Rygeloven håndhæves forskelligt

Foto: TV ØST

Siden rygeloven trådte i kraft har der været store regionale forskelle på, hvordan den er blevet håndhævet. I Sønderjylland har Arbejdstilsynet lavet en samlet indsats. Men sådan er det ikke på Sjælland

Selv om de i Sønderjylland og på Fyn har lavet 136 kontrolbesøg i Januar og opdaget at hver sjette virksomhed ikke overholdt loven, har Arbejdstilsynet på Sjælland ikke planer om at følge Sønderjydernes eksempel.

- Der er over 7000 hotel- og restaurantvirksomheder i hele Danmark, og vi kan ikke besøge dem alle sammen på engang, lyder det fra tilsynschef Jens Lauritsen fra Tilsynscenter 2 i Ringsted.

Hos HORESTA, som er brancheorganisationen for blandt andet hoteller og restauranter, er de utilfredse med, at Arbejdstilsynets indsats ikke er ens i hele landet.

- Det er konkurrenceforvridende, hvis der nogen steder bliver slået hårdt ned nu, mens der kan gå lang tid, før det sker andre steder i landet. Det er jo et signal om, at man nogen steder kan blive ved med at bryde loven, som man har lyst til, siger Lone Njor Hulth, Adm. direktør i HORESTA.

De gode resultater fra Sønderjylland og Fyn har dog fået Arbejdstilsynet på Sjælland til at overveje at målrette deres indsats i forhold til rygeloven på samme måde.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App