Russisk boykot koster landmand 70.000 kroner om ugen

Dansk landbrug er ude i sin måske største krise, og det rammer blandt andre svinelandmand Rasmus Poulsen fra Fårevejle. Hver uge mister han 70.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det gør ondt på de danske landmænd for tiden. Priserne falder, og for 40-årige Rasmus Poulsen fra Fårevejle betyder det, at han hver måned taber 70.000 kroner på sin svineproduktion. Det skriver Berlingske Business.

- Den russiske handelsboykot af svinekød sætter helt klart sine spor i hele landbrudssektoren. Efter at boykotten blev indført i begyndelsen af august, faldt priserne på smågrise i løbet af 3 uger med næsten 100 kroner per gris. Vi sælger omkring 700 smågrise om ugen og mangler på den konto omkring 70.000 kroner i indtægt. Fortsætter de lave priser, vil vi have et underskud på produktionen og miste en omsætning på omkring 3,5 millioner kroner på årsbasis, siger Rasmus Poulsen til avisen.

Største krise hidtil

Han driver landbruget på 4 gårde sammen med sin far og farbror og har 1250 søer og en årlig produktion af smågrise på 35.000 til videresalg. Det er konflikten om Ukraine og det medfølgende slagsmål mellem russerne og EU, der har forårsaget boykotten, som sammen med de faldende kødpriser på verdensmarkedet, ser ud til at komme til at koste de danske svineproducenter 4 milliarder kroner i år.

Poul Fritzner, der er formand for De Østlige Øers Landboforeninger, som dækker Sjælland, Lolland og Falster, kalder det den hidtil værste krise, som dansk landbrug har været ramt af og mener, at politikerne bør overveje at nedsætte afgifter og skatter og forbedre rammevilkårene for landbruget for at komme bønderne til undsætning.


Nyhedsoverblik