Ringsted-virksomheden Multi-Lite solgt.

Foto: TV ØST

Multi-Lite A/S, der i november fik Dansk Industri Vestsjællands initiativpris, er blevet solgt. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Multi-Lite producerer og sælger ovenlys og brandventilations-anlæg og var oprindelig en del af Aco Nordic-koncernen. I slutningen af 2009 var fabrikken indstillet til lukning, men blev købt af KN Holding, der siden har skabt en virksomhed i fremdrift.

Det er blevet opdaget af den tyske JET-Gruppe, der er i samme branche. JET-Gruppe skrev i fredags under på en aftale om med virkning fra 1. februar at købe alle aktierne i Multi-Lite, der dermed får en stærk ejer i ryggen.

- Overtagelsen af Multi-Lite A/S tilbyder fordele på begge sider: Multi-Lite profiterer af vores gruppes internationale know-how, mens vi får en kvalificeret tilgang til de skandinaviske markeder, forklarer Geert Kessels, direktør for JET-Gruppen, i en pressemeddelelse.

Multi-Lite i Ringsted vil bestå og bliver fremover JET-Gruppes centrale kontor i Skandinavien. I Ringsted er der derfor glæde over handlen, der kommer kort efter et årsregnskab, som meldte om underskud.

- Det her gør, at vi får nogle helt andre midler at arbejde med til investeringer. JET-Gruppes produktionsmetoder og -anlæg er langt mere udviklet end det, vi ser i Danmark. Det gør, at vi i løbet af kort tid kan introducere nogle helt nye ovenlysprodukter med bedre egenskaber end det, vi ser i dag på det danske marked, siger produktions- og salgschef Henrik Carstensen til DAGBLADET Ringsted.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App