Ring før du kører på skadestuen

Foto: TV ØST

Fra i dag er det slut med at køre på skadestuen uanmeldt. Borgerne i regionen skal ringe og tale med en behandlersygeplejerske først.

- Det er udelukkende for at forbedre servicen for borgerne. Sådan siger den ledende overlæge på akutafdelingen på Holbæk sygehus, Søren Rasmussen i dag til TV2 Øst.

Fra i morges kl. 08 var det slut med at humpe over på skadestuen og fremvise det forstuvede ben - nu skal borgerne først igennem en telefonsluse, før de kan dukke op på skadestuen.

- Det gør vi, fordi vi har nogle meget lange ventetider på skadestuen. Erfaringer fra andre dele af landet viser, at når man beder borgerne om at ringe først, så vil op til en fjerdedel af patienterne kunne blive hjemme, efter at de har fået nogle gode råd om behandling af vores meget kompentente behandlersygeplejersker. Det betyder, at ventetiden mindskes betydeligt for dem, der har behov for at blive tilset her på skadestuen, siger Søren Rasmussen.

Derudover vil sygeplejerskerne, der bemander akuttelefonen, kunne se, hvilke skadestuer i regionen, der har den korteste ventetid, og guide borgerne til at tage derhen, hvor ventetiden er kortest.

Søren Rasmussen afviser, at tiltaget med akuttelefonen handler om at spare penge. - Der er intet sparet ved dette her, det handler udelukkende om en bedre service for borgerne, siger han i dag til TV2 Øst.

Akuttelefonen har nummer 70 15 07 08

01:29 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App