Rigspolitiet skal undersøges i sag om bestikkelse

Seks personer er varetægtsfængslet i en stor bestikkelsessag. Rigspolitiet indleder en intern undersøgelse, og it-firmaer lover at bistå med opklaringen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En prekær og omfattende sag om bestikkelse fik onsdag Rigspolitiet til at indlede en intern undersøgelse, efter at det kom frem, at højtstående medarbejdere i Rigspolitiet, Region Sjælland og Kriminalforsorgen er anklaget for at have modtaget bestikkelse af it-leverandører.

- Det er åbenlyst en sag, som vi betragter med meget stor alvor. Indtil der foreligger en afklaring af, hvad der er foregået, har Rigspolitiet ikke yderligere kommentarer, siger økonomidirektør i Rigspolitiet Nikolaj Veje i en pressemeddelelse.

Seks personer varetægtsfængslet

Undersøgelsen skal afklare, om der er foregået uregelmæssigheder i forbindelse med vedkommendes ansættelse i politiet, lyder det videre i pressemeddelelsen.

Tirsdag kom det frem, at 13 personer er sigtet i en bestikkelsessag på Lolland-Falster og i Region Sjælland. Natten til onsdag besluttede Retten i Nykøbing Falster at varetægtsfængsle seks personer i fire uger efter et mere end 13 timer langt grundlovsforhør.

Samtlige seks, hvoraf én altså er ansat i Rigspolitiet og én i Region Sjælland, har på stedet kæret kendelsen om fængsling til Østre Landsret. De to er sigtet for at have modtaget bestikkelse fra to it-firmaer, mens fire andre er sigtet for at yde bestikkelse.

De fire er medarbejdere i to it-firmaer, hvoraf det ene er Atea A/S. Angiveligt skal der på en særskilt konto i Atea være stillet mindst en million kroner til rådighed for de offentligt ansatte. Sigtelserne i sagen er rejst efter straffelovens paragraf 122 og 144, som drejer sig om henholdsvis at yde og modtage bestikkelse inden for det offentlige.

Atea: Vi gør alt for at hjælpe

I It-firmaet Atea fastslår administrerende direktør Morten Felding, at man er klar til at bistå med opklaringen.

- Vi gør alt tænkeligt for at hjælpe Region Sjælland og det danske politi med opklaringen og stiller os til rådighed med alle oplysninger, vi måtte ligge inde med, siger Morten Felding i en pressemeddelelse.

- Det drejer sig om en sag, der i det væsentligste involverer tidligere Atea-medarbejdere, som nu er ansat i en anden it-virksomhed, og måske en nuværende medarbejder hos Atea, hedder det videre.

- I den forbindelse har vi givet politiet fuld adgang til Ateas bogholderi, siger Morten Felding.

/ritzau/


Nyhedsoverblik