Naturbørnehaven Solbakken i Asnæs er eksperter i bålmad og bruger ofte ingredienser, som de finder i naturen. Her er to opskrifter, der kan laves over bål eller på komfuret.
HYBENSUPPE
Pluk blomst og stilk af 175 g friske hyben. Kog dem møre i ¾ l vand i ca. 20 min over bålet.
Pres dem gennem en sigte over i en ren gryde (kassér skaller og frø).
Smag suppen til med 3 spiseskefulde sukker og 1 spiseskefuld citronsaft. Kog igennem.
Suppen jævnes med kartoffelmel udrørt med vand. Varmes igennem og serveres med flødeskum og tvebakker.
TROLDESNOT
15-20 stk
500 g mel
1 l mælk
4 æg
Salt
2 tsk. vaniljesukker
½ pakke hakket spinat
olie
Dejen blandes og små pandekagerne steges på pande over bålet.
Man kan også lave dejen uden spinat og stedet tilsætte hakkede hyben og nødder, majs eller brombær, mens pandekagerne ligger på panden - før de vendes.