Region Sjælland taber retssag

Foto: TV ØST

Arbejdsretten har besluttet at Region Sjælland skal betale 100.000 kroner i overenskomstbrud

Region Sjælland skal betale 100.000 kroner for at bryde overenskomsten. Det sker, fordi de tilbage i 2010 gennemførte massefyringer i regionen, da de skulle skære kraftigt ned i budgettet. Det skriver Sjællandske fredag.

Det var fagforbundet FOA, der lagde sag an mod Region Sjælland. De mente, at regionen brød med overenskomsten, da de valgte at ”presse” 2 ansatte til at sige op. De blev nemlig sat i en urimelig situation.

2 dage til at takke ja

Det var ikke meget betænknings tid, 2 ansatte fik, da de blev tilbudt et job på Holbæk Sygehus. Tilbuddet stod kun åbent i 2 dage, hvis de fortsat ville være ansat i Region Sjælland.

De 2 ansatte stod til at blive fyret fra deres job på en psykiatrisk afdeling i Roskilde. Fordi regionen ikke selv fyrede dem, men stillede dem over for et ultimatum som dette, er det i strid med overenskomsten. De ansatte havde nemlig ret til 4-6 måneders løn, hvis de blev opsagt. Men hvis de selv valgte at skifte job, ville de miste rettigheden til løn i opsigelsesperioden. Fagforbundet FOA mente, at det var en urimelig situation at sætte de ansatte i, og at de havde krav på løn i perioden, selvom de tog det nye job.

Det skriver Sjællandske

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App