Rabarbertrifli til 4 personer:
Ingredienser
Kagecreme.
- 50 g sukker
- Korn fra en vaniljestang
- 3 pasteuriserede blommer
- ¼ l piskefløde
- 25 g maizenamel
Rabarberkompot.
- Ca. 500 g rensede og klargjorte rabarbere i små tern
- 3-400 g sukker
- Korn fra 1 vaniljestang
Trifli.
- 15-20 makroner
- ½- 1 dl sherry
- ½ liter piskefløde
- Eventuelt lidt citronmelis
Fremgangsmetode.
Kagecreme.
- Bland alle ingredienserne sammen på nær fløden som nænsomt koges op.
- hæld den varme fløde over resten af ingredienserne og varm massen forsigtigt op i en gryde, massen koger.
- Når massen er tyknet stilles den til afkøling.
Rabarberkompot.
- bland alle ingredienserne til kompotten sammen i en gryde og lad den simre til rabarberne er møre. Pas på at blandingen ikke koger fast.
- kompotten stilles til afkøling.
Trifli.
- Makronerne knuses og vædes med sherry.
- kagecremen blandes med den halve liter piskefløde som er pisket til en let skum.
- start med at hælde kompot i bunden af en skål herefter et lag makroner og til slut kagecremeblandingen. Lav 2-3 lag i skålen.
- Pynt eventuelt med citronmelis og sæt retten koldt til den skal serveres.