Private står klar når vi ældes og dør

Flere og flere ældre vælger et privat firma til at levere omsorg og personlig pleje. Privat Næstved-firma tilbyder pleje og omsorg til ældre og døende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I øjeblikket er det kun tre procent af de ældre, der får personlig pleje, som køber sig til plejen fra private firmaer, men tallet er i kraftig stigning og det er bekymrende, mener Ældresagen.

- Der er ingen tvivl om, at der er flere og flere, der investerer i sundhed og køber sig til privat omsorg. Men hvad vil der ske i fremtiden med dem, der ikke har råd til at købe sig til omsorg? Vil der så stadig være en folkelig opbakning til at financiere en ordentlig hjælp og støtte til dem, spørger chefkonsulent i Ældresagen, Olav Feldbo i P4 Sjælland.

I Næstved er firmaet SOS Vikar begyndt at tilbyde pleje og omsorg direkte til private over hele Sjælland og Lolland Falster.

Gurli Andersen fra Næstved er een af dem, der købte sig til pleje fra firmaet. Det skete da hendes mand døde af kræft i hjemmet i slutningen af marts i år. En uges pasning kostede Gurli Andersen 64.000 kroner, men det er penge, som hun synes, er godt givet ud.

- Det var en virkelig god hjælp. Jeg følte aldrig, der var en fremmed i hjemmet, selv om der var tre sygeplejersker, der passede Jens på skift, siger hun.

Fra firmaet SOS Vikar i Næstved, der har 1.000 tilknyttede sygeplejevikarer, siger bookingmedarbejder Bo Petersen, at han aldrig har været ude for, at prisen har skræmt kunderne væk.

- Det er ikke prisen, der er afgørende. Det er forløbet. Bekymringen om, hvordan det bedst kan lade sig gøre at en person får lov til at dø i hjemmet, siger han.

Og direktør Kirsten Bruhn supplerer:

- Det er ikke kun et spørgsmål om at sige farvel til livet. Det handler også om at være i livet og have et behov. Hvis man for eksempel vil til bryllup, men også gerne vil have sin syge farmor med. Så kan det lade sig gøre, hvis farmor har en hjælper med, der kan tage sig af hende. Så vores tilbud er også en del af livet, siger Kirsten Bruhn.

 

 


Nyhedsoverblik