Private skoler dropper stive arbejdstidsregler

Privatskolerne dropper den arbejdstidsmodel, som lærerne i folkeskolen er pålagt. Der kommer ikke noget godt ud af det, siger de frie grundskolers formad.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lærernes nye arbejdstidsregler har vakt utilfredshed mange steder i de kommunale folkeskoler.
 
På privatskolerne bestemmer de selv, hvordan arbejdstiden skal se ud, og på Vor Frue Skole i Næstved har man rullet reformen tilbage, og givet ansvaret for arbejdstidens tilrettelæggelse tilbage til lærerne, oplyser P4 Sjælland.
 
- Vi havde håbet på et øget fagligt fællesskab ved at lade lærerne blive noget længere på skolen. Men i stedet så vi nogle lærere, der udelukkende koncentrerede sig om deres egne opgaver. Det gav ingen mening, og derfor har vi droppet det igen, siger skoleleder på Vor Frue Skole, Søren Vilstrup.
 
Dermed er det atter op til lærerne at tilrettelægge deres egen arbejdstid, og det vækker glæde på lærerværelset, siger tillidskvinde, Lea Enggård.
 
- Det betyder noget personligt at vores familieliv hænger sammen igen, og jeg synes også det giver en større arbejdsglæde, når man selv tilrettelægger sit eget arbejdsliv, siger Lea Enggård til P4 Sjælland.
 
Formanden for De Frie Grundskoler, Uffe Rostrup, siger at beslutningen på Vor Frue Skole ligger godt i tråd med grundholdningen på landets private skoler.
 
- Man ved udmærket godt på de frie skoler, at hvis man ikke har lærerne med, så er sandsynligheden for at der kommer noget godt ud af det ikke ret stor, siger Uffe Rostrup.
 
Der findes 540 frie grundskoler herhjemme som dækker alt fra store privatskoler i byen til friskoler på landet, Rudolf Steiner skoler, lilleskoler, tyske mindretalsskoler, kristne skoler, katolske skoler og mange andre varianter af den frie grundskoleverden. Alle skolerne fungerer under samme lov, nemlig »Lov om friskoler og private grundskoler m.v.


Nyhedsoverblik