Præster efterlyser handling fra biskop

Foto: TV ØST

Præster udtrykker skepsis ved deres kollega Annette Bergs udtalelser om reinkarnation. De kræver handling fra biskoppen.

- Sagen er klar, biskoppen må træde i karakter overfor den ukristelige præst - det kræver mere end en kaffeslabberas. Sådan skriver præst og debattør Katrine Winkel Holm på sin facebook-væg

Kommentaren falder, efter præsten i Vig i torsdags i programmet Præstens Lektie på TV ØST udtalte, at hun tror på, at sjælen kan leve videre i en ny krop, efter vi dør.

Biskop i Roskilde Stift Peter Fischer-Møller har udtalt til TV ØST, at han finder udtalelserne kritisable og misvisende, og han vil drøfte sagen med Annette Berg ved lejlighed.

Klokkeklart i modstrid med folkekirken

Sagen har skabt røre i de kirkelige kredse, og en ekspert i Kristeligt Dagblad kalder udtalelsen klart over kristendommens grænse.  

- Her har vi at gøre med en sag, hvor en præst klokkeklart udtaler sig i modstrid med folkekirkens bekendelsesgrundlag. Kristendommens forestilling om opstandelse kan ikke forenes med reinkarnationstanken, hvor sjælen genfødes og tager bolig i en ny krop. I kristendommen hænger sjæl og legeme sammen - i hvilken form genopstandelsen nærmere finder sted, kan så diskuteres, men reinkarnation falder klart udenfor, siger retsteolog og ph.d. med speciale i kirkeret Kristine Garde til avisen.

Udtalelser er uforenelige med kristendommen

Sognepræst Jesper Bacher fra Lolland kritiserer også Annette Bergs udtalelser om sjælelig vandring.

- Jeg mener, at det er ukristelig tale, og det er ikke i overensstemmelse med det grundlag, hun er forpligtet på som præst i den danske folkekirke, fortæller han til TV ØST.

Hvilke konsekvenser det kan få for Annette Berg, vil biskop Peter Fischer-Møller endnu ikke udtale sig om.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App