Politikredse sender mandskab til Rødby - lader andre sager vente

Den pressede situation i Rødbyhavn på grund af de mange flygtninge gør, at politiet i andre kredse må lægge andre sager til side og sende kolleger til grænsen på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flygtninge-situationen i Rødby kræver så meget mandskab, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi får assistance fra andre politikredse, og derfor lader politiet behandlingen af andre sager vente, mens flygtningene i Rødby skal håndteres, skriver Sjællandske.

Det bekræfter Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og selv lige nu er udlånt fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Jeg kan bekræfte, at vi låner politifolk fra Midt- og Vestsjællands Politi og også fra andre politikredse på Sjælland, siger Carsten Andersen, der ikke vil kommentere på antallet af udlånte politifolk.

Ingen grund til bekymring omkring 112

Dermed må andre opgaver i politikredsene nedprioriteres, men sjællænderne skal ikke være bekymret for den akutte hjælp, forklarer han.

- Borgerne skal ikke være bekymrede, for vi kommer, når man ringer 112. Der bliver droslet ned på andre opgaver, for eksempel sagsbehandling. Vi tilpasser os virkeligheden, som den nu engang er, siger Carsten Andersen.

Situationen på Lolland påvirker et i forvejen presset dansk politi, der har måttet afgive ressourcer til bevogtning i København efter terror-angrebet i februar.

- Det er klart, at når der er mange ekstraordinære situationer som lige nu, så er vi pressede, og nogle betjente får inddraget afspadsering og fridage. Vi følger situationen time for time og vurderer, om vi skal bruge flere eller færre folk. Men vi håber snart, at situationen normaliseres, så vi kan komme ned i normalt tempo igen, siger Carsten Andersen.

Nemt at låne betjente af hinanden

Rigspolitiet koordinerer fordelingen af mandskab og bevarer overblikket, når en politikreds anmoder om assistance til en situation som den aktuelle. Det er også Rigspolitiets ansvar at skaffe de nødvendige politifolk. Der undervises på samme måde i alle politikredse, så de udlånte betjente kender allerede de metoder og strategier, der lige nu bliver brugt i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Derfor kan vi også nemt låne betjente af hinanden, siger kommunikationsansvarlig Carsten Andersen.


Nyhedsoverblik