Politikere lytter til borgere om politi

9.000 underskrifter for at bevare en politistation i Kalundborg gør indtryk folketingspolitikerne. De vil dog ikke love, at politistationen bevares.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kampen for at bevare en politistation med fuldt bredskab i Kalundborg får nu politisk opbakning og sympati fra både Socialdemokraterne og Venstre.

Initiativtagerne til den omfattende protest, der på to måneder har samlet 9.000 underskrifter i området, vil forsøge at få sagen rejst sagen i Folketinget. Og hos politikerne vækker sagen nu genklang.

Socialdemokraternes Rasmus Horn Langhoff har selv skrevet under på protesten. Og Venstres folketingsmedlem Jacob Jensen er imponeret over protestgruppens indsats.

- Vi bliver nødt til at tage det alvorligt, når så mange reagerer på den måde, siger han.

Jacob Jensen vil dog ikke direkte støtte kravet om, at politiet skal ændre sine planer for Kalundborg. Han mener, at det er politiets opgave selv at tilrettelægge arbejdet inden for overordnede rammer. Men han siger også, at en protest som denne er med til at sætte fokus på, at politiet skal vægte tryghed og nærhed højere.

- Der er ting, der ikke kan måles og vejes, der også betyder noget for borgerne. Synligt politi med lokalkendskab er vigtigt. Og det er nogle af de krav, jeg vil arbejde på at få med i de kommende forhandlinger om bevillinger til politiet, siger han.


Nyhedsoverblik