Politiet på bar bund i brandsag

Foto: TV ØST

Politiet arbejder på højtryk for at finde frem til de gerningsmænd, der satte ild til flere busser i Slagelse i weekenden. Men beviserne kan være gået op i røg.

Det bliver svært for politiet at opklare sagen om de nedbrændte busser i Slagelse. Det vurderer Vicepolitikommisær Peter Compen, fra Lokalpolitiet i Slagelse.

- Vi må jo bare sige at i de seneste sager med påsatte brande, er det desværre ikke lykkedes os at finde nogle gerningsmænd. Derfor er vi afhængige af, at offentligheden hjælper os, siger Peter Compen.

Problemet er, at bevismaterialerne oftest er smeltet væk. Og busserne var næsten fuldstændig udbrændt.

- I lørdags lavede vi nogle undersøgelser på gerningsstedet, og i dag er vi også i gang med efterforskningen, som forhåbentlig kan hjælpe os med at klarlægge sagen, siger Peter Compen.

Reservebusser kørt i stilling
Reservebusser er blevet hentet ind fra hele landet for at sikre, at køreplanen kunne holdes i dag.

- Vi har været ude og låne busser blandt andet helt ovre i Esbjerg. Så har vi hentet busser i Rygvangen, Ringsted, Roskilde og Nykøbing Falster. Så vi kører optimal drift i dag, siger Claus Henriksen, Driftschef hos Arriva, Slagelse.

Personalet har arbejdet i døgndrift for at blive klar til mandag morgen.

- Det har været en kæmpe kamp, og kampen havde ikke kunne lade sig gøre uden den store opbakning fra chauffører og administrativt personale. De mødte op i lørdags og hjalp til. Vi har haft folk af sted efter lånebusser, og vi har fået indstillet destinationer og rejsekort i de nye lånebusser, så de passer til vores område, siger Claus Henriksen.

Hærværk for millioner
Rensevej hvor branden foregik, ligger i den nordlige del Slagelse. Den seneste tid har der været mange bilbrande i det område, der kaldes Nordbyen. Men politiet vil ikke kun rette opmærksomheden mod konfliktområdet i Nordbyen.

- Vi kan endnu ikke sige, hvem der har sat ild til de busser derude, Vi kan heller ikke knytte det til nogle af beboerne i Ringparken. Det har vi ikke belæg for. Men vi holder alle muligheder åbne og efterforsker bredt, siger Peter Compen.

Der er ødelagt for 10 millioner kroner, og Politiet har ikke tidligere haft hærværk med så dyre skader. Men de har brug for borgernes hjælp.

- Vi er meget interesserede i, at få nogle vidner der har set biler, eller som har været på stedet eller lige i nærheden af området omkring 01.24 natten mellem fredag og lørdag. Vi vil meget gerne, at man ringer til politiet på 114.

Politiet er i gang med at tjekke overvågningsbilleder fra de omkringliggende virksomheder.

02:18 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App