Politiet i forhøjet beredskab

Foto: TV ØST

Politifolk fra vores område har lørdag og søndag hjulpet kollegerne i København efter terrorangrebet. Politiets beredskab er samtidig blevet hævet.

Politibetjente også i vores område indgår i et forhøjet beredskab som følge af attentaterne i København lørdag eftermiddag og natten til søndag - og har blandt hjulpet Københavns Politi efter terrorangrebene.
 
Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
 
- Vi har bistået med mandskab til kollegerne i København, siger politiinspektør Steen Nørskov søndag middag til TV ØST. Han ønsker ikke at oplyse, hvor mange mænd, der er blevet sendt til København.
 
Ifølge nyhedsbureauet Ritzau har Rigspolitiet efter angrebene sat samtlige politikredse i Danmark i forhøjet beredskab. 
 
- Det betyder, at vi er mere årvågne end normalt - og det er klart, at vi på forforhånd har lagt planer for sådan en situation. Det er planer, som vi nu følger, siger politiinspektøren, der ikke ønsker at komme nærmere ind på, hvad det forhøjede beredskab omfatter. 
 
Tre dræbt, fem såret
 
Efter terrorangrebene i Paris mod satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked besluttede politiet at indføre et såkaldt let forhøjet beredskab.
 
I København blev først et debatmøde om ytringsfrihed og blasfemi lørdag eftermiddag mål for angreb med et skydevåben i Krudttønden på Østerbro.
 
Blandt deltagerne i mødet var blandt andre den svenske tegner Lars Vilks og den franske ambassadør i København.
 
En 55-årig filmmand blev dræbt af attentatmanden, mens tre betjente blev såret.
 
To angreb

Ved et-tiden tidligt søndag morgen gik den formodede gerningsmand tilsyneladende på ny i aktion ved at angribe synagogen i Krystalgade i det indre København.
 
Her mistede en 37-årig vagt, Dan Uzan, livet. To politifolk, der også bevogtede en fest i synagogen, såredes.
 
Det 15 timer lange skuddrama i København sluttede tidlig søndag morgen, da politiet skød og dræbte mand ved Nørrebro Station, som man mistænker for at være gerningsmanden.
 
/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App