Politiet fastholder kontrollen i Rødbyhavn og Gedser

00:27

Der er fortsat kontroller med særligt fokus på flygtninge til fods og i bil ved færgeankomster i både Rødbyhavn og Gedser.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er fortsat stærkt til stede ved både Rødbyhavn og Gedser for at holde øje med flygtninge, der krydser grænsen blandt andet ved færgeankomsterne. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Her til formiddag har politiet gennemført flere kontroller i Rødbyhavn, hvor der er særligt fokus på de rejsende til fods og i bil, da alle internationale tog fortsat er indstillet. Ifølge politiet er én enkelt person blevet udtaget til asylbehandling hos politiets afdeling for udlændingekontrol.

- Vi søger fortsat at løse vores opgaver på en empatisk og professionel måde, og vi har fokus på det humanitære i situationen. Samtidig ligger det os meget på sinde at undgå forstyrrelser af samfærdslen, siger politiinspektør Kim Kliver.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi oplyser også, at en politipatrulje torsdag eftermiddag standsede en bil med to syriske mænd ved Slagelse. De to udlændinge havde ikke noget gyldigt rejse-id og var i selskab med tre danske mænd i 30’erne, som nu er blevet anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven for at have transporteret de to syrere.

Syrernes sager er sendt til behandling i Udlændingestyrelsen med henblik på udsendelse af Danmark, fortæller politiet.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App