Politiet advarer: Pas på hælervarer

I Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er der et stort og vedholdende fokus på at få nedbragt antallet af indbrud i privat beboelse. Et af midlerne er at finde frem til hælerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Livet for indbrudstyvene kunne være meget mere besværligt, hvis der ikke var nogen til at aftage tyvekosterne. Derfor er der i politiets bestræbelser på at få nedbragt antallet af indbrud i privat beboelse kommet et ekstra vågent øje på hælerne, lyder det fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi. 

Hæleren er ligeså slem som stjæleren

Det er ofte gennem privatsalg, at man bliver tilbudt hælervarer. Internettet, avisernes brugtkøbs-annoncer, og loppemarkeder er eksempler på steder, hvor man skal være særlig opmærksom. Man bærer selv ansvaret for, at man ikke køber stjålne varer, og derfor er det vigtigt, at man sikrer sig de rigtige oplysninger om varen, så man ikke risikerer at blive sigtet for hæleri. Politiet råder derfor til, at man spørger efter de originale kvitteringer, eller prøver at få at vide hvor varen kommer fra. Hvis der er noget, som virker mærkeligt ved handlen, bør man kontakte politiet.

Hæleri straffes ligeså hårdt som tyveri. Det vil sige enten bøde- eller fængselsstraf. Desuden vil man altid skulle aflevere en stjålen ting tilbage - også selv om man ikke var klar over, at det man købte, var stjålet.

Mærk dine ting

Hvis man vil gøre det sværere for tyven at afsætte tyvekoster, så er det en god idé at mærke værdigenstande, for eksempel med en gravørpen. Hos det lokale politi kan man også få mærkater med "Operation Mærkning", der kan sættes på hoveddøren eller i vinduer.

Hjælp politiet
Politiet hverken kan eller skal være alle steder, og derfor er borgernes øjne og ører vigtige redskaber, når det drejer sig om at afsløre hæleri.

- Det, der for alvor kan gøre en forskel i kampen mod både indbrud og hæleri, er de mange årvågne borgere, der ringer og fortæller politiet, hvis de opdager noget mistænkeligt eller har oplysninger, som kan være vigtige i forbindelse med at afsløre hæleri, fortæller politiinspektør Thorkild Steen Jensen.

Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside kan der læses mere om, hvordan man forebygger hæleri.


Nyhedsoverblik