Politi: Pas på pinkoden

Foto: TV ØST

En 32-årig mand har fået 10 måneders fængsel. Blandt andet for at have afluret pinkoder og misbrugt stjålne kort for 100.000 kroner. Politiet råder nu forbrugerne til at være ekstra opmærksomme, når de bruger deres dankort.

Det var på stationen i Ringsted, at den polske gerningsmand i 10 tilfælde aflurede koder.

- Der er måske ikke umiddelbart den samme sikkerhed på billetautomaterne som på de almindelige dankortautomater, siger kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard.

På billetautomaten sidder betalingsdelen nemlig lidt væk fra skærmen. Og det har den 32-årige gerningsmand udnyttet. Han skal nu afsone ti måneder for sin forbrydelse og bliver derefter udvist af landet. Men andre kan følge hans eksempel. Det er ifølge politiet derfor vigtigt at være ekstra påpasselig med at få skærmet sin pinkode af.

-Når man først har indtastet sin kode til sin billet her og indsat sit kort i revnen, så sørg for at beskytte pinkoden ved at stille dig tæt på. Så kan ingen kigge over skulderen – og med din frie hånd kan du beskytte, når du taster din kode, råder Martin Bjerregaard fra politiet.

DSB har nu opsat skilte på automaterne, der også skal minde kunderne om atb passe på.

01:59 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App