Polarluft og køligt vejr til 1. maj

Foto: TV ØST

Der skal en ekstra trøje med til årets 1. maj arrangementer på torsdag.

Mange danskere tilbringer traditionen tro dagen udendørs 1. maj, men man skal huske at klæde sig varmt på i år. Torsdag bliver en del køligere i vejret end de foregående dage, fortæller DMI.

- Det bliver et markant vejrskifte fra det, folk har været vant til. De gode steder har man jo nærmest kunne gå med shorts. Torsdag bliver væsentlig koldere, så der skal man helt sikkert have en jakke på, fortæller meteorolog Lars Henriksen fra DMI.

- Natten til torsdag og torsdag kommer der en koldfront ned over os nordfra. Det betyder, at temperaturen får et ordentligt nøk nedad og en dagtemperatur mellem 10 og 13 grader, fortæller han.

På trods af det kølige vejr vil dagen byde på nogen eller en del sol, men det kan være mere skyet mod syd, fortæller meteorologen.

Heldigvis er ugens første dage en del varmere, så man kan fortsat nyde forårssolen. Mandag og tirsdag fortsætter det varme vejr med 15 til 20 grader.

- Onsdag ser lidt anderledes ud. Der starter vi nok ud med noget mere skyet vejr. Men i løbet af dagen kommer der nogen eller en del sol de fleste steder, og det er fortsat tørt, fortæller Lars Henriksen.

Temperaturen vil onsdag ligge mellem 13 og 18 grader, og torsdagens kølige vejr fortsætter også om fredagen.

- Og natten til fredag kan vi lokalt komme ned omkring frysepunktet, siger meteorologen.

Fredagen byder på 10 til 13 grader og nogen eller en del sol, men først på dagen kan det være skyet mod syd.

Det skiftende vejr skyldes koldfronten fra nord.

- Det er en helt anden luftmasse, vi får ned over os fra nord. Det er mere polarluft.

- Men fordi det ser ud til at blive tør luft, så skal vi nok med solens hjælp kunne nå omkring 15 grader nogle steder hen mod weekenden, lyder det fra DMI.

//ritzau//

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App