Pip, pip...flere fugle til Danmark

Hver gang en fugleart forlader Danmark, så kommer der fire nye til. Læn nakken tilbage og nyd det, lyder det fra eksperterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden 1975 har syv fuglearter forladt Danmark, mens 28 nye er dukket op, viser en opgørelse fra Skov- og Naturstyrelsen.

Istedet for at bekymre os over, at fuglearter forlader Danmark, så bør vi nyde, at fuglelivet bliver mere mangfoldigt, lyder det fra forfatteren bag Skov- og Naturstyrelsens fugleopgørelse, som forleden så en rød glente:

- Det var fantastisk. Den røde glente er så uhyggelig elegant, når den bevæger sine yderste halefjer, siger Jan Kjærgaard til Nyhedsavisen.

Varmere vejr og bedre skove

Det er svært at finde en præcis forklaring på, at så mange nye fuglearter søger ind over de danske grænser og slår sig ned. Men der er nogle mulige forklaringer.

- Det skyldes nok en kombination af lidt varmere vejr, og at vi er blevet bedre til at passe på vores skove, siger Egon Rasmussen, næstformand i Danmarks Ornitologiske Forening.

De seneste 30 år har vi måtte vinke farvel til fugle som den hvide stork og urfuglen. Men til gengæld kan vi glæde os over, at vi nu kan nyde mange andre fugle i den danske natur. Nemlig havørnen, kongeørnen, fiskeørnen, hornuglen, vandrefalken, den sorte stork, den blå kærehøg og den røde glente.

 


Nyhedsoverblik