Kvalt i elefanthue

En 3-årig dreng omkom tirsdag i skovbørnehaven Bakkelygaard. Børnehaven i Slagelse holdt åbent onsdag for at bearbejde den tragiske hændelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Personalet i Bakkely i Vemmelev sydvest for Slagelse kæmpede forgæves for at redde den treårige dreng, der tirsdag blev kvalt under leg på legepladsen i børnehaven.

Allerede tirsdag var krisepsykologer til stede i børnehaven for at tale med personale, børn og de mange forældre, der fik beskeden om drengens død, da de kom for at hente deres børn.

- Vi overvejede et stykke tid, om vi skulle holde den åben eller lukke i dag. Men vi har valgt at holde den åben, så vi kan yde professionel hjælp til børn, personale og forældre, der har brug for at få den tragiske ulykke bearbejdet, siger Lis Tribler (S), borgmester i Slagelse Kommune.

Drengen døde, da hans elefanthue hang fast i en gren i en kvashytte, der fungerede som legehus på skovbørnehavens legeplads. Han blev opdaget af personalet i institutionen. Politiet blev alarmeret omkring klokken 14, og ambulance og lægehelikopter blev sendt af sted til institutionen.

Personalet i børnehaven ydede med det samme førstehjælp til drengen, indtil redningsfolkene nåede frem, men drengens liv stod ikke til at redde.

- Vi er alle dybt berørte. Som forælder frygter man jo at få sådan en opringning, og jeg kan godt sætte mig i den lille drengs forældres og familiens sted. Det er så forfærdeligt. Det er jo det, vi alle frygter som forældre, siger Lis Tribler.

Der skal torsdag afholdes ligsyn over drengen, og Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi vil nu undersøge sagen.

- Der er taget fotos på stedet, og vi skal have afhørt alle involverede. Derfra må vi så se, hvad der yderligere er behov for for at belyse ulykken, siger vagtchef politikommissær Anders Mikkelsen.

Også Slagelse Kommunes medarbejdere vil undersøge sagen, ligesom legepladsen på institutionen formentlig skal undersøges for at afdække om den er tilstrækkelig sikker.

- I går gjorde vi primært det, at vi fik psykologer derud, der kunne hjælpe. Nu er politiet inde i sagen, og vi afventer en nærmere beskrivelse af hændelsesforløbet både fra politiet og selvfølgelig også fra vores egne medarbejdere, siger borgmester Lis Tribler.

Hun vil ikke afvise, at ulykken kan få betydning for, hvordan kommunens institutioner fremover skal drives.

- Vi har forskellige typer institutioner, som er indrettet forskelligt, og denne institution er en skovbørnehave. Hvis der er nogle ting, vi kan gøre for at forhindre sådan en ulykke fremover, så vil vi selvfølgelig skride ind, men i første omgang afventer vi redegørelsen, siger Lis Tribler.

Sidste år satte to dødsulykker i børnehaver fokus på personalets evner til at yde førstehjælp.

Dengang blev en et-årig dreng kvalt i maden i vuggestuen, mens en treårig dreng fik hjertestop i et puderum i en institution.

Efterfølgende har Undervisningsministeriet gjort førstehjælp til et obligatorisk forløb på pædagoguddannelsen.


Nyhedsoverblik