Passagerer skændes om siddepladserne i toget

Pladsbilletter udløser ofte konflikter, når der er mangel på siddepladser i toget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du har kørt med et tog i myldretiden, så ved du, at det ofte er en ren stoleleg at finde en ledig plads.

Og det er ikke altid problemfrit at få et sted at sidde, selv om man har købt en pladsbillet.

I en undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress, svarer 27 procent af danskerne, at de har oplevet, at folk bliver sure, når de må vige fra et sæde, som de ikke har pladsbillet til.

Og det er heller ikke de rejsendes yndlingsbeskæftigelse at sende andre folk væk fra deres plads: 32 procent synes, det er ubehageligt at bede folk om at flytte sig fra den reserverede plads.

- Når folk sidder i gangen og er stuvet sammen, så føler man ikke, at det er særligt behageligt at smide en person væk, siger Michael Randropp, der er pendlertalsmand, til metroxpress.

For få pladser

Han mener, at den bagvedliggende årsag er mangel på kapacitet.

- Selvfølgelig er man som passager nødt til at vise respekt, hvis der er en anden, der har betalt for den her siddeplads. Men i bund og grund handler det om, at der alt for tit er overbelægning i togene, siger Michael Randropp.

En opgørelse fra DSB over overbelægning i fjerde kvartal af 2013 viser, at der på 13 af trafikselskabets fjerntogsstrækninger er flere passagerer, end der er ledige sæder i myldretiden. Eksempelvis fremgår det, at 23,4 procent af alle tog mellem Ringsted og Slagelse er overfyldte i myldretiden. Opgørelsen viser også, at DSB samlet set holder sig inden for en overbelægning på 10 procent, der er den øverste grænse i kontrakten med staten.


Nyhedsoverblik