Partier opgiver slutdepot for atomaffald

Foto: TV ØST

Problemet med at lægge atomaffald fra Risø i slutdepot er skudt til hjørne. Folketinget går efter mellemlager, og dermed slipper Lolland for affaldet.

Folketingets partier sætter anlæg af et underjordisk slutdepot til atomaffaldet fra den gamle Forsøgsstation Risø på standby.

I stedet vil man nu igangsætte undersøgelser af et mellemlager, hvor affaldet kan ligge på jordoverfladen i omkring 100 år, indtil man finder en forsvarlig måde at opbevare det på for eftertiden.

Det er resultatet af et forhandlingsmøde for partiernes sundhedsordførere og gruppeformænd onsdag formiddag hos sundhedsminister Nick Hækkerup (S).

Enighed om mellemlager

Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen, glæder sig over, at planerne om et slutdepot er sat på standby, og at der nu er blevet enighed om at gå efter et mellemlager.

- Høringssvar fra vores nabolande har peget på en lang række uløste problemer, som ud fra et sikkerhedshensyn er uacceptable, og den markante lokale modstand har også gjort indtryk på mig, siger Per Clausen.

Lolland Kommune var sammen med Bornholm, Skive, Kerteminde og Struer i spil til at modtage atomaffaldet, men de slipper altså nu.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App