Ornitologer jubler over Åmose-projekt

De 45 millioner kroner, der er på vej til Åmosen begejstrer ornitolog-forening. De mener, at det kan betyde et helt unikt fugleliv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ornitologer er begejstrede over den aftale mellem regeringen, SF og Enhedslisten som i løbet af de næste to år sender 45 millioner kroner til Store Åmose mellem Holbæk og Sorø.

Målet med projektet er, at skabe nye natur-arealer blandt andet ved at forhøje vandstanden. Og ændringerne i området vil også betyde optimale vilkår for flere fugle-arter.

Lokal ornitolog fra Dansk Ornitologforening (DOF) i Vestsjælland mener, at natur- og fugleområdet i Åmosen kan blive helt unikt.

- Dette er en af de bedste fuglenyheder for mig som fuglekigger og for fuglelivet på Vestsjælland. Hvis man opnår de landskabsændringer, som er påtænkt, vil der opstå et natur- og fugleområde, der ikke er set magen til på Sjælland. Det har potentiale for at tiltrække storslåede fugle som ynglende trane, havørn og fiskeørn, men også isfugl, brushane, krikand, knarand, rødben, fiskehejre og mange mere almindelige ande-, vade-, rov- og spurvefugle. Jeg er overbevist om, at området i løbet af en årrække vil blive et af Sjællands mest populære fuglekiggersteder, siger Magnus Bang Hansen, som har været medlem af DOF i 64 år i en pressemeddelelse.

Store Åmose er udpeget som et af landets i alt 252 naturbeskyttelsesområder. Naturgenopretningen vil omfatte et areal på ca. 270 hektar. 


Nyhedsoverblik