Opskrifter til grillen

Mere for pengene har tre opskrifter til herlig grillmad. Dem finder du her

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Lime-honning glaseret, varmrøget laks m. urte creme:

Opskriften fra Kim Schulz, Det Danske Grilllandshold:

Ingredienser:
--------------
1 side laks
2 lime
Acasie honning
4-6 spsk salt
4-6 spsk sukker (gerne rørsukker)

Dressing:
----------
2dl creme fraiche
1 bundt dild
1 bundt purløg
salt + peber

Andet:
------
Røgetræ flis (f.eks. hickory eller æbletræ)

Opskriften

Mindst 2 timer inden grillning:
--------
Lakseside (eller stykker) duppes tør og drysses med lige dele salt og sukker i et jævnt lag over hele overfladen. Fisken stilles på køl i minimum 1 time men gerne 1½ - 2 timer.

Pas på, den kan væske en del, så sørg for at den er i et fad eller lignende.

Cirka 50 minutter inden servering:
--------
Tænd grillen med 2/3 grillstarter - fuld briketter.

Gør cirka 2 håndfulde røgetræ vådt ved at stille det i en skål med vand.

Skyl overskydende salt og sukkerlaksesiden. Dup den tør. Placer laksen i en foliebakke eller på et stykke sølvpapir, hvor kanten er foldet op.

Pres de 2 lime og tilsæt lige så meget honning, som der er limesaft. Rør det godt sammen.

Tag 2-3 spsk af lime/honning blandingen fra til dressingen og brug resten til at pensle ud over hele laksesiden.

Når kullene er klar (alle kul er askegrå i overfladen), så hældes de ud i kuglegrillens ene side, således at cirka 1/3 af grillen er fyldt med kul.

Hæld vandet fra træflisen og lad det dryppe godt af.

Placer laksen (stadig i foliebakke/på sølvpapir) i den side af grillen hvor der ikke er kul. Inden du sætter låget på grillen, smider du træflisen ned på kullene, så de starter med at ryge.

Lad laksen stå sådan på grillen i 18-20 minutter eller indtil at laksen føles fast uden at være hård.

Imens laksen er på grillen, kan dressingen blandes. Tag creme fraiche og bland den med den sidste del af honning/lime blandingen, som du stillede til side tidligere. Hak dild og purløg fint. Bland det i dressingen. Smag til med salt og peber. Dressingen skal have en let sur-sød smag, når den er klar.

Når laksen er færdig, så anrettes den med det samme og serveres med dresssingen og et stykke godt brød.

Forslag til anretning af rester:
Den kolde laks kan også spises kold. Prøv f.eks. at smuldre en rest kold laks og bland den med en rest af dressingen til en fin lakse salat. Dette smager skønt på et stykket ristet rugbrød.

 

 

 

Ratatouille på grill:

Opskriften fra Jesper Vels, kok, Café Tre Konger, Sorø:

Ingredienser:
--------------

peberfrugt
blandede små tomater
squash
aubergine
krydderolie f.eks bornholmsk med basilikum
træspyd

Opskriften

grøntsagerne skæres i rimelig store stykker (chunkey)
de skæres i store stykker så grillen ikke tager livet af dem med det samme, herefter vendes de i olie samt salt og peber.

Tomaterne sættes på spyd, det ser ret godt ud med blandede tomater gule-grønne-røde.

Det hele lægges på grillen gerne på en rist der har smalle riller og grilles så det stadig er sprødt - ca. 10 min ved svag varme.

Anrettes på fad blandet godt sammen, spydene lagt hen over (frisk basilikum er lige prikken over i'et)

 

 

Grillede asparges med spelt og skimmelost:

Opskriften fra Jesper Vels, kok, Café Tre Konger, Sorø:

Ingredienser:
--------------

grønne asparges
speltkerner
høng blåhvid (skimmelost)
tomatpesto

Opskriften

rens og knæk asparges (der sidder et knæk punkt tæt ved roden).

Grill dem gerne over åben ild så de får en god røget smag.

Kog spelt ca. 10 min. og lad trække under låg ca. 15 min.

læg asparges blandet på et fad hvorefter du smuldrer osten henover,

dræn spelten for vand og drys over anretningen.

tag tilsidst en god tomat pesto (kan købes i de fleste supermarkeder hvis man ikke selv vil kaste sig over at lave den)

dryp og mariner retten med pestoen, en perfekt forret i sommervarmen.


Nyhedsoverblik