Opskrift: Urtemarineret sild med kapers, løg og dild

Spisested: Lammefjordens Spisehus

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En klassisk sild, bare lavet på flere grøntsager, som giver et friskere modspil til den sødlige/syrlige lage. Sildene tager minimum tre dage at lave. Til gengæld kan de holde sig i op til en måned i køleskab.

Til 10 personer:

20 ferske sildefileter
1 skalotteløg
50 g kapers
2 kviste dild
10 stykker groft rugbrød
smør til brødet

Sildelage:

2 dl vand
2 dl lagereddike
2 dl sukker
1 gulerod
1 zittauerløg
½ knoldselleri
1 lavendelblomst med kvist
1 kvist timian

Fjern skindet på sildefileterne og drys med en smule salt for at trække vand ud af dem. Stil fileterne på køl til dagen efter.
Lav også lagen på første dag: Rør vand, eddike og sukker sammen i en gryde. Skræl guleroden og knoldsellerien og pil løget. Skær alle tre dele i grove stykker, kom dem i en foodprocessor og hak dem til små fine terninger. Kom dem i gryden sammen med lavendlen og de hele stilke timian. Bring lagen i kog, så sukkeret opløses. Tag lagen af varmen og stil den på køl til næste dag.
På dag 2: Læg sildefileterne i et fad med kant eller en plastbøtte med låg. Hæld lagen over fileterne, kom køkkenfilm over eller låg på og lad sildefileterne marinere til næste dag.
På dag 3: Kom sild og lage på portionssylteglas eller i små skåle. Pil og skær skalotteløget i tynde ringe. Pluk dilden. Pynt silden med løgringe, dild og kapers. Server med groft rugbrød og smør.


Nyhedsoverblik