Opskrift: Tiramisù

Spisested: Italiano

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Historie:

Der er en del tvivl om Tiramisù'ens rødder, da alle italienske regioner gerne vil have æren for at have opfundet denne verdensberømte dessert, men den officielle version lyder som følger:

I det 17. århundrede besluttede nogle konditorer i Siena, i anledningen af hertugen af Toscanas (Cosimo II de' Medici) ankomst til byen, at tilberede en kage for at fejre Hans Højhed.
De besluttede, at den skulle afspejle hans personlighed: altså skulle den være vigtig og smagfuld, men på samme tid tilberedt af enkle ingredienser - og vigtigst af alt, skulle den være fantastisk lækker, da hertugen elskede søde sager.
Således fødtes Tiramisù'en, som i den epoke fik navnet "Hertugens kage" for at hædre Cosimo de' Medici's navn. Efter opholdet tog hertugen opskriften med til Firenze for at præsentere den til resten af Italien.
Historien fortæller, at kagen blev adelens foretrukne dessert, og da man mente den virkede som elskovsmiddel og var erotisk ophidsende, fik den med tiden navnet Tiramisù, som betyder "træk mig op".

Tiramisù: (Som Claudio laver den på Italiano i Regstrup)

Ingredienser:

Stærk kaffe(helst espresso), æggeblommer, sukker, savoiardi, marscarpone, rom, marsala.

Pynt: kakaopulver.

Fremgangsmåde:

Æg og sukker piskes til en silkeblød, hvid æggesnaps (ikke for tynd).

Mascarpone vendes forsigtigt i æggesnapsen med en trægrydeske, indtil det bliver en blød creme uden klumper.(tyk)

Kaffen tilsættes et strejf af rom og marsala. ( Likøren må kun lige kunne anes og duftes, men kaffen skal være den dominerende smag).

Savoiardi dyppes i kaffen (kun lige i bunden og må ikke blive for våde)og lægges parallelt side ved side, til bunden af fadet er dækket.

Kiksene dækkes af et tykt lag af cremen, hvorefter man gentager proceduren én gang til.

Når andet lag er dækket af et godt lag creme stilles Tiramisù'en i køleskabet ca. et døgn.

Inden servering overstrøs kagen med et lag kakaopulver, så den er helt mørkebrun.
Buon Apetitto!

Vigtigt!:

1) Da denne dessert jo hverken bages eller varmes, er det vigtigt at bruge varmebehandlede æggeblommer.

2) Desserten kan ikke nydes af folk på antabus.

3) Det er vigtigt, at desserten "trækker" ca. et døgn, da kiksene ellers kan virke lidt tørre og lidt kedelige.

 

 


Nyhedsoverblik