Opskrift: Sauce bearnaise

Spisested: Fårevejle Golf Hotel

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lav først eddikeblandingen:

2 dl estragoneddike, 4 hakkede skalotteløg, 5 gram knust sort peber, lidt persillestilk og kørvel indkoges til 1/3 del, sigtes og afkøles i nogle minutter.

Denne lage bør man lave meget af, da den kan holde sig på flaske i flere år. Er også god til dressinger – olie/eddike.

Selve saucen:

8 æggeblommer tilsættes 2 dl af eddikeblandingen og piskes op til cirka 60 grader. Tilsæt 800 g smeltet smør, der er cirka 60 grader varmt. Men undgå at tage vallen med.

Valle er det hvide der lægger sig i bunden af gryden.

Krydr med salt, cayenne peber, hakkede estragonblade og 2 dråber HP-.sauce

MÅ IKKE KOGE. Skal serveres lun.


Nyhedsoverblik