Opskrift: Æblekage

Spisested: Søkildegård

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

150 gr. Sukker
150 gr. Smør
2 æg
150 gr. Mel
1 tsk. Bagepulver
4 store æbler
100 gr. Rosiner (kan evt. trække i rom)
50 gr. Mandler
Perlesukker

Sukker, smør og æg røres hvidt, æggene røres i et ad gangen.

Bagepulver blandes i melet, dette vendes i dejen.

Æblerne skrælles, kernehusene fjernes og æblerne skæres i 1 cm tynde både.

Mandlerne smuttes og hakkes groft.

Godt halvdelen af dejen fordeles i en velsmurt springform, æblerne og rosinerne spredes over.

Resten af dejen fordeles over æblerne.  Dejen behøver ikke dække, da den spredes under bagningen.

Kagen drysses med perlesukker og de snittede mandler.

Kagen bages i ovnen ved 175 grader på nederste rille i ca. 1 time.


Nyhedsoverblik