Opholdssted fylder 20 år

Opholdsstedet Solsikken i Ruds Vedby kunne lørdag fejre 20 års jubilæum sammen med tidligere og nuværende beboere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Opholdsstedet Solsikken huser anbragte børn, og igennem årene har stedet haft stor betydning for en lang række børn og unge. 

Lørdag samledes nuværende og tidligere beboere for at fejre stedets 20 års jubilæum. Blandt gæsterne var den nu 23-årige Michael Grubbe, som boede på opholdsstedet i 10 år i årene 1999 til 2009.

-  Jeg var en dreng, der var meget ked af det, da jeg kom hertil, jeg var usikker og skræmt, og jeg havde ikke nogen base, jeg havde ingen voksne rollemodeller, og jeg har helt alene, siger Michael grubbe.

På Solsikken mødte han faste rammer og voksne, som han kunne regne med, og det har været altafgørende.

- De de givet mig nogle værktøjet, som har hjulpet mig i mit voksne liv, siger Michael Gruppe.

Ildsjæl stiftede Solsikken
Det var Birgit Jacobsen, der i 1995 tog initiativ til at stifte Solsikken.  

- Jeg er meget optimistisk, jeg tror, at det nytter nget, at man bare skal se ind i det menneske, som er samspilsramt af den ene eller den anden måde, at det virker, hvis man sørger for at tage dem, der hvor de er, siger Birgit Jacobsen.

Hun har i en længere årrække boet sammen med de anbragte børn i parcelhuset i Ruds Vedby, og det har skabt et trygt og familiært miljø. Det har også betydet at beboerne har knyttet sig tæt til hende. 

- Det er nok det tætteste, jeg kommer på en biologisk mor, og vi har også holdt kontakten, selv om jeg er flyttet her fra, og det giver noget stabilitet at vide, at der altig er noget at falde tilbage på, hvis det endelig er, siger michael grubbe.

Michael Grubbe arbejder i dag som sygetransporter, er forlovet og har en datter på 2 år.


Nyhedsoverblik