Odsherred uddeler fødevarepris til lokale

Kommune vil for første gang nogensinde give en pris til en lokal fødevareproducent i Odsherred.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Til efteråret vil en af de lokale fødevareproducenter kunne bryste sig af, at være noget særligt, når Odsherred Kommune for første gang skal uddele Byrådets Fødevarepris 2014.

Vinderen skal findes i forbindelse med fødevarearrangementet ”Smag på Geopark Odsherred” og i en pressemeddelelse fortæller kommunen, at det er byens borgere og foreninger, der kan indstille de forskellige producenter til prisen.

-  Prisen skal medvirke til fortsat fokus og opmærksomhed på Odsherred som Danmarks Spisekammer, og kan tildeles såvel producenter af råvarer og af forarbejdede fødevarer, skriver Odsherred Kommune.

Ifølge kommunen tog byrådet en beslutning om at stifte fødevareprisen under Kulturfestivalen 2013 og der er nedsat et bedømmelsesudvalg, som blandt andre består af en  køkkenchef fra Dragsholm Slot og turistchef, Hans-Jørgen Olsen:

-  Det er flot, at byrådet vil påskønne og anerkende den efterhånden voksende skare af lokale fødevareproducenter. Der er sket en bevidstgørelse omkring den kvalitet, de lokale gårdbutikker, landbrug, planteavlere, vinproducenter og slagtere præsterer, ligesom en række restauranter anvender gode lokale råvarer med den gode fortælling bag, og produkterne fra Odsherred fortjener både udbredelse og anerkendelse, siger turistchefen fra VisitOdsherred.

Det er bedømmelsesudvalgets opgave, at finde tre kandidater til prisen og Kultur – og Folkeoplysningsudvalget, der så skal udpege den endelige vinder.

Hvem, der løber med prisen bliver afgjort i efterårsferien i uge 42.


Nyhedsoverblik