OB sender FC Vestsjælland mod nedrykning i drama

OB vandt 2-1 ude over FC Vestsjælland, hvis cheftræner sidder løst i sædet efter det tredje nederlag i træk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mørke skyer trækker sammen om fodboldklubben FC Vestsjælland, som mandag aften tabte 1-2 hjemme til OB efter en meget dramatisk kamp.

Cheftræner Michael Hansen sidder formentlig på det yderste af sit sæde, efter at hjemmeholdet tabte for tredje gang af tre mulige i foråret i Alka Superligaen.

FC Vestsjælland har med 15 point for 20 kampe nu 8 point op til Esbjerg, der ligger på 10.-pladsen lige over nedrykningsstregen.

OB, der avancerede til niendepladsen, kan med 25 point så småt begynde at tænke på at kigge opad i tabellen.

Træner Ove Pedersen, der i september blev hentet ind som afløser for fyrede Troels Bech, ser ud til at kunne aflevere OB i den bedste række, når han til sommer bliver afløst af Kent Nielsen.

Første halvleg blev et festfyrværkeri, som OB-angriberen Kenneth Zohore indledte ved at heade bolden på overliggeren efter 7 minutter.

3 minutter senere var det imidlertid værterne, der kom foran, da anfører Rasmus Festersen efter en nedfaldsbold sendte bolden ind bag Mads Toppel i OB's mål.

Der var knald på, og OB-kreatøren Rasmus Falk var meget heldig med at slippe for et rødt kort, da han liggende sparkede ud efter en modstander.

Efter 20 minutter leverede den i øvrigt meget velspillende Falk så kampens detalje. Han modtog bolden og trak sig flot fri, inden han med et ordentligt drøn sendte bolden op i målhjørnet.

5 minutter senere fik OB tilkendt et straffespark, som Emil Larsen imidlertid brændte med et blødt spark.

Tv-billederne viste dog, at FC Vestsjælland-målmanden Thomas Mikkelsen havde bevæget sig væk fra målstregen, før skuddet faldt, så sparket burde være taget om.

Det var dog ikke slut med de spektakulære aktioner i første halvleg.

Efter en halv time var hjemmeholdets græske angriber, Apostolos Vellios, tæt på scoring, da han med et saksespark sendte bolden på stolpen.

Anden halvleg blev ikke lige så spektakulær, hvilket også var svært at forvente.

20 minutter før tid faldt den scoring, der fik trænersædet til at brænde endnu mere under Michael Hansen.

OB's talentfulde Mikkel Desler løb til baglinjen og serverede et indlæg, der tilsyneladende var så flot, at FC Vestsjælland-forsvareren Michael Christensen glemte alt om Kenneth Zohore.

OB-angriberen, der er lejet i italienske Fiorentina, kunne ugeneret heade sin første scoring ind for fynboerne, så OB kom i behagelig afstand af nedrykning.