Nykøbing Falster plaget af vold

Foto: TV ØST

Centrum af Nykøbing Falster er med på listen over de ti mest voldelige områder i Danmark

Nykøbing Falster Midtby er med i top ti over de farligste områder i hele landet.

Det kan man læse i Rigspolitiets statistikker. Ifølge denne opgørelse var der i centrum af Nykøbing Falster sidste år 77 anmeldelser af vold, mens der i 2006 var 75. Det gør, at området er nummer ti på listen over landets mest voldelige områder og dermed det farligste at færdes i her i regionen.

Det kommer ikke bag på byens unge. - Det passer meget fint, synes jeg. Man kan jo ikke gå i byen uden at høre om nogen, der er blevet slået ned uden grund, siger Martina Hansen i dag til TV2 Øst. Martina Hansen er selv utryg over at gå i byen. - Jeg går aldrig alene hjem, enten følges jeg med min kæreste, eller også så bliver jeg hentet, siger hun.

Niels Denny Sørensen, der er vicepolitikommissær i Nykøbing Falster, er lidt træt af, at Nykøbing havner på top 10 over landets farligste steder. - Det er klart, det er ikke flatterende at komme på den liste, siger han til TV2 Øst. Han har dog en mulig forklaring på, hvorfor det er sådan. - Måske er vi hurtigere til at skrive en voldssag i Nykøbing Falster, end man er så mange andre steder, hvis der er nogen, der deler øretæver ud, siger han.

Øverst på listen ligger Vesterbro-kvarteret i Odense. Her var antallet af voldsanmelder sidste år 291.

   

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App