Nye togbroer er snart på plads

Foto: TV ØST

Banedanmark er nu næsten færdige med arbejdet på to nye jernbanebroer mellem Slagelse og Korsør.

Slagelse: Påskesøndag fik arbejderne lagt de sidste skinner og skærver på strækningen mellem Slagelse og Korsør. Henover påsken har denne rute været lukket for al togtrafik, da man har arbejdet på at færdiggøre to nye jernbanebroer over Hejningevej og Brovej.

Brobyggeriet er en del af et omfattende sporarbejde flere steder i landet, som Banedanmark udfører i løbet af påsken. På Fyn er byggeriet forsinket, men ifølge projektchefen, så holder tidsplanen på Vestsjælland.

Efter planen skal byggeriet være klart, så trafikken kan køre normalt fra i morgen mandag klokken 10.00. Det ser ud til at kunne lykkes.

- Det er svært at garantere, om vi når at blive færdige til i morgen, men lige nu ser det positivt ud for vi er en smule foran tidsplanen, siger Ulrik Jaller, som er projektchef i Banedanmark.

Den gamle bro over Hejningevej er en såkaldt buebro, som stammer fra 1916. Den havde en frihøjde på ca. 3,2 meter, men den bliver nu erstattet af en ny rammebro med en højde på 4,25 meter, så blandt andet busser nemt kan komme igennem den, forklarer Ulrik Jaller. 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App