Ny taskforce mod socialt bedrageri

Det skal være rigtig svært at slippe afsted med bedrageri mod kommunen. Derfor opretter Slagelse Kommune en bedragerigruppe, der skal kontrollere, at modtagere af offentlige ydelser ikke misbruger velfærdssystemet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nu skal der oprettes en bedragerigruppe i Slagelse, som skal udføre kontroller ude i kommunen for at sikre, at tingene går rigtigt til. Bedragerigruppen skal også være opsøgende i forhold til de borgere og virksomheder, som misbruger systemet.

Opgaven forankres i Slagelse Kommunes Borgerservice og skal bestå af to medarbejdere. Foruden disse to medarbejdere skal en tværorganisatorisk gruppe bakke medarbejderne op og indsamle mistanker og indberetninger fra hele organisationen.

- Det er en forudsætning, at projektet finansierer sig selv, men vi har store forventninger til, at vi både kan indhente det økonomiske rationale og opnå en større retfærdighed mod kriminelle borgere og virksomheder, som laver bedrageri mod kommunen, siger Villum Christensen, der er formand for Udvalget for arbejdsmarked og integration.

Medarbejdernes opgaver er blandt andet:
· Kontrol af fiktive folkeregister-adresser for at opnå større sociale ydelser
· Kontrol af, om enlige reelt er enlige, for at modvirke forhøjede børnetilskud og boligstøtte
· Kontrol af, om borgere, der er på offentlig forsørgelse har et arbejde og virksomheders brug af "sort arbejde"/ulovlig arbejdskraft
· Kontrol af virksomheders anmeldelser af f.eks. sygedagpenge

Slagelse Kommunes initiativ bakker op om regeringens indsats for at modvirke socialt bedrageri. Regeringens kampagne er landsdækkende og hedder 'Fair Play' og dækker over et koordineret samarbejde mellem kommunerne, SKAT og politiet.


Nyhedsoverblik