Ny analyse: Vi pendler for meget

Dansk Erhverv opfordrer nu pendlerkommuner til at holde på pendlerne med flere lokale arbejdspladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danskerne pendler på livet løs mellem bopælen og jobbet, men nogle kommuner sender så mange borgere ud på landeveje og togskinner, at pendleriet har taget overhånd, mener arbejdsgivere. De opfordrer nu de store pendlerkommuner til at holde på pendlerne med flere lokale arbejdspladser. Det skriver Politiken søndag.

På landsplan pendler hver femte dansker nu dagligt fra bopælskommunen til den kommune, de arbejder i. Men landsgennemsnittet skjuler store lokale forskelle. I nogle kommuner er pendleriet så omfattende, at det omfatter mere end 40 procent af indbygerne. Det fremgår af en ny opgørelse, udarbejdet af arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv.

»At dømme efter undersøgelsen ser det ud, som om nogle kommuner slet ikke ser sig selv som erhvervskommuner, det ser ud, som om de udelukkende satser på at være bopælskommuner og dermed ikke tager ansvar for at sikre en god erhvervsudvikling. Det er ærgerligt. Det er altså en hel del smartere for alle parter, at man arbejder i sin bopælskommune, tæt på hjemmet, så der er mere tid til familien, samtidig med at kommunekassen får flere skatteindtægter, og de lokale arbejdsgivere får friske og motiverede medarbejdere, der ikke har kæmpet sig frem i myldretrafikken«, siger chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv, til Politiken.

     

 


Nyhedsoverblik