Nu kommer det klassiske efterårsvejr

Foto: TV ØST

Regn, blæst og temperaturer omkring 15 grader. Den kommende uge byder på klassisk, dansk efterårsvejr.

Gummistøvler, paraply og en vindtæt jakke. Det er beklædning, du med fordel kan tage i brug i den kommende uge. Efter en sommerlig weekend lever vejrudsigten op til årstiden: Det er efterår.

- Vi får vejrsystemer ind ude vestfra, og det giver mere almindeligt dansk efterårsvejr, siger Jens Ringgård Christiansen fra TV2 Vejret.

- Det bliver mere blæsende, og der kommer perioder med regn og temperaturer, der vil være noget lavere end vi har set. De næste dage omkring 15 grader og sidst på ugen omkring 13 grader, siger han.

Når småregnen i morgentimerne mandag er overstået, så bliver mandagen ugens varmeste.

- Vi får en eftermiddag med ganske pænt og tørt vejr. Det bliver lidt mere blæsende end de seneste dage med en frisk vind og temperaturer omkring 16 og 20 grader, siger Jens Ringgård Christiansen.

Tirsdag får vi også tørt vejr, men herefter vil regnen tage til i de kommende dage og temperaturerne falde.

- Onsdag kommer der regnvejr i løbet af eftermiddagen. Torsdag ser særdeles regnfuld ud med 13 grader og blæsende fra nordvestlig retning, siger han.

- Fredag får vi nogle kraftige byger og 13 grader - og så er det ellers ægte efterårsmode, siger Jens Ringgård Christiansen.

Og selvom den seneste uge har budt på overraskende varmt vejr for årstiden, så skal vi ikke gøre os forhåbninger om, at det vender tilbage.

- Vi har haft det, vi kalder løvfaldssommer med stabilt lunt vejr. Det er forbi. Vejrsystemerne ude vestfra er nu kommet ind over landet og får vejret til at skifte karakter, siger Jens Ringgård Christiansen.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App