Møn får sin Camino

Med støtte fra RealDania bliver Camønoen - en 175 kilometer lang vandrerute mellem Møn, Bogø og Nyord til virkelighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Snart bliver det muligt at snøre vandreskoene og gå rigtigt langt på Møn, Bogø og i Nyrod. Området får en pendant til den spansk/franske Camino, der tilsyneladende også har givet inspiration til navnet.

Camønoen er en 175 kilometer lang vandrerute, som skal binde Møn, Bogø og Nyord sammen til én samlet attraktion. Og den idé er så god, at den nu bliver til virkelighed med støtte fra Stedet Tæller - Realdanias kampagne for yderområderne. Det skriver RealDania i en pressemeddelelse.

10 projekter får støtte

Møn har både skovområder, moser, kridhvide klinter og turkisblåt hav at byde på, men ifølge folkene bag initiativet der mangler forbindelser mellem øens destinationer og samarbejde mellem de forskellige aktører. Under navnet Camønoen har Møns Museum – en del af Museum Sydøstdanmark - derfor ønsket at skabe en vandrerute, der kobler det hele sammen.

Stedet Tæller-kampagnen modtog i alt 88 idéer fra hele landet, da den sidste år efterlyste gode idéer til fysiske projekter, der kan skabe bedre lokal livskvalitet i Danmarks yderområder. Ud af disse modtager 10 projekter nu støtte til at blive ført ud i livet - heriblandt Camønoen. Målet er at skabe en samlet rute, hvor vandrere kan får viden og oplevelser inden for kulturhistorie, gastronomi, eventyr og natur.

- Jeg er på Museum Sydøstdanmarks vegne meget glad for, at Camønoen er blevet udvalgt til realisering i Stedet Tæller. Camønoen er forbilledlig kultur- og naturformidling, der vil forankre og aktivere museets store viden i øsamfundenes byer og landskaber og give turister og befolkning på øerne meningsfulde oplevelser, siger Keld Møller Hansen, direktør, Museum Sydøstdanmark.

Formidling og samling

Karen Skou, der er programchef i Realdania, siger om baggrunden for udvælgelsen: 'Projektet er udvalgt til realisering i Stedet Tæller, fordi det giver et bud på, hvordan mindre lokalsamfund kan samarbejde om at formidle et yderområdes natur  og kultur og samtidig skabe en samlet destination.'

De udvalgte projekter realiseres frem mod udgangen af 2016. Læs mere på www.stedet-tæller.dk

Sådan ser tidshorisonten ud for Camønoen:

  • Vinteren 2014/15
    Der gennemføres Kend dit Møn-møder på Møns Museum
  • 2015-2016        
    Projektet realiseres i forhold til projektbeskrivelsen
  • Påske 2016    
    Åbningsfest på Camønoen

Nyhedsoverblik