Mindre medicin i svinestaldene

Der er sket et dramatisk fald i medicinering med antibiotika i de danske svinestalde. Tal fra Fødevarestyrelsen afslører, at der er sket et fald på 24 procent de seneste to år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er meget overraskende og meget positivt, siger ekspert i antibiotikaforbrug til dyr, Vibeke Frøkjær Jensen, seniorforsker på DTU Fødevareinstituttet.

Danske svin er nu nogle af dem i Europa, som får mindst penicillin. Og ifølge seniorforskeren er æren dansk landbrugs, som har indført en selvregulerende gul-kort ordning, som ser ud til at have virket.

Alligevel oplever danske hospitaler flere og flere patienter med farlige resistente bakterier i kroppen.

- Vi oplever en stigning i antallet af resistente bakterier blandt almindelige danskere. En del af problemet er helt sikkert forbruget af antibiotika i landbruget. Der kommer også meget kød med resistente bakterier ind over grænserne - fra for eksempel Holland og Asien. Men vi ved ikke hvor meget. Der mangler en politisk løsning for at overvåge det importerede kød, siger Niels Frimodt-Møller, professor og overlæge på Hvidovre Hospital til Radio24syv.


Nyhedsoverblik