Mere i løn skal lokke læger til yderområder

Højere lønninger skal lokke læger til yderområderne. Alene i Region Sjælland mangler der i øjeblikket mindst 20 praktiserende læger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du bor i en stor by eller hovedstaden så er der ingen problemer med at få en tid i konsultationen hos de praktiserende læger. Men i yderområderne er der langt mellem lægeklinikkerne.

Alene i Region Sjælland mangler der i øjeblikket mindst 20 praktiserende læger, siger formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Ulrik Hesislev til DR Sjælland.

Og zoomer mand ind på for eksempel Vestsjælland risikerer 10.000 borgere at stå uden læge, da 4 af de 6 læger i lægehuset i Korsør har nået pensionsalderen. Det skriver avisen Sjællandske i dag.

I går nedsatte sundhedsminister Sofie Løhde et udvalg, der inden udgangen af 2016 skal komme med forslag til hvordan de praktiserende læger bliver fordelt bedre i hele Danmark, og PLO-formanden hilser sundhedsministerens nye udvalg velkommen.

Men der skal højere lønninger til, hvis lægerne skal lokkes til yderområderne, mener han.

-Tit bor de mest syge længst væk fra byerne og det er også der, hvor der er færrest læger. Så længe man kører med en ens løn i hele Danmark er der ikke noget der motiverer lægerne til at slå sig ned de steder i Danmark, hvor arbejdet er tungest, siger han til DR Sjælland.

Det er ikke en løsning at give lægerne i storbyen mindre i honorarer. Udkantslægerne skal derimod have flere penge, mener Ulrik Hesislev.

-Det har flere gange været foreslået at tage fra de rige læger og give de fattige læger. Men det er ikke helt sådan verden ser ud. For lægerne i København har store udgifter. Det er dyrt at bo i København og det er dyrt at drive klinik i København, forklarer han.

 


Nyhedsoverblik