Menneskesmugler anholdt i Rødbyhavn

Foto: TV ØST

I går blev en menneskesmugler med seks illegale indvandrere i bilen anholdt i Rødbyhavn. Det er sag nummer 25 i Rødbyhavn i år. Der er mange penge at tjene for bagmændene.

Den 25-årige mand fra Holland blev stoppet i en indrejsekontrol i bilfeltet i Rødby Færge i går kl. 17. I sin personbil havde manden fire voksne kurdere og to børn på bare et og fire år. Manden blev anholdt for menneskesmugling og fremstilles i grundlovsforhør i dag.

Kurderne, som ikke havde identitetspapirer på sig, har søgt asyl i Danmark.

Menneskesmugling er et stort problem for grænsepolitiafdelingen i Maribo.

- Vi har mange menneskesmuglere. Det her er sag nummer 25 i år, og derudover har vi 2-3 mere alvorlige sager om organiseret menneskesmugling, siger politikommissær Peter Damgaard.

Grænsepolitiafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er ikke i tvivl om, at det er en meget lukrativ branche for menneskesmuglerne.

- I fredags blev en mand dømt i en sag, hvor han havde smuglet en afrikaner hertil. I den sag kom det frem, at afrikaneren havde betalt $10.000 til bagmændene. I en anden sag betalte to voksne og to børn i alt $30.000 for at komme til Danmark, siger Peter Damgaard.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App