Mareridt for hundeejere

Har du en hund og skal have nogen til at passe den - så pas på. Du kan nemlig ikke være sikker på at få den igen, også selvom den har en chip. Politiet vil ikke hjælpe med at få hunden hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hanne Fog ville sælge sin unge Rotwailer. Hun ville være sikker på, at kemien mellem Laika og køberen var helt rigtig. Derfor fik køberen lov til, at få Laika på prøve nogle dage. Det skulle Hanne Fog aldrig have gjort, for hun så aldrig sin hund igen. Selvom det var klokkerent tyveri, afviste politiet at hjælpe.

- De sagde, at det var ganske frivilligt, at jeg afleverede den, og så kunne man ikke gå ind og hjælpe. Så siger jeg, jamen så må jeg jo selv tage op og hente hende, men det er selvtægt, og så er det mig, der bliver straffet, fortæller Hanne Fog.

Laika er ikke den første hund, der har mistet sit hjem på den måde. Dyrenes Beskyttelse har oplevet en række sager, både her på Sjælland og i Jylland. Politiet vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men siger generelt om sagerne; "Vi risikerer at gå ud og medvirke til at tage en hund uretsmæssigt, fordi der kan være uklare omstændigheder for overdragelsen af hunden. Så bliver det påstand mod påstand," siger Politiinspektør Thorkild Steen Jensen til TV2 Øst

Flemming Møller (V) sidder i retsudvalget, og han kan ikke forstå, at politiet ikke kan hjælpe.

- Hundene er chippet, og derved kan man se, hvem der er ejer. Jeg vil undersøge, om der er noget i loven, der skal laves om, og er der det, må Justitsministeren ind lave loven om, siger Flemming Møller (V).

 


Nyhedsoverblik