Manglende DNA-spor i gamle drabssager

Foto: TV ØST

Håbet var, at man med den nye teknologi kunne finde nye spor i gamle drabssager, men indtil videre er det ikke lykkedes for Midt- og Vestsjællands Politi.

Et halvt år efter at Midt- og Vestsjællands Politi genoptog efterforskningen af de uopklarede drab på Bente Pedersen fra Holbæk i 1967 og Ole Svend Harry Ibsen fra Jyderup i 1988 har man ikke fundet nye spor i de gamle drabssager.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Ekstra svært i Holbæk

Politiet havde ellers håbet på, at man med ny teknologi kunne trække DNA-materiale ud fra tøj og andre effekter fra drabene, så man kunne få DNA-profiler på personer, der havde været i kontakt med de dræbte.

Men det har indtil nu ikke været muligt, og det ser ekstra svært ud i den 46 år gamle sag fra Holbæk, hvor den 33-årige lærerinde Bente Pedersen blev myrdet med 16 knivstik i sin lejlighed på Brogade 7 den 27. maj 1967.

- Sagen fra 1967 er et godt eksempel på en sag, hvor vi nok må sige, at DNA-materiale er gået tabt på grund af alderen, fortæller Ove Pedersen, leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi, til dagbladet Nordvestnyt.

Drab i Jyderup

Ved drabet fra Jyderup om natten den 13. august 1988 blev den 40-årige Ole Svend Harry Ibsen slået i hovedet med et stumpt instrument tæt ved Jyderup Station, og han døde kort efter af sine kvæstelser.

Trods manglende DNA fortsætter efterforskningen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App