Mange arbejder illegalt under landsstævnet

SKAT gennemførte en aktion i Holbæks restauranter torsdag. Kontrollen afslørede, at flere personer arbejder uden ansættelseskontrakt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom en del af de ca. 21.000 deltagere i Landsstævne 2009, og de 5-6.000 gæster spiser på selve stævnet eller har proviant med selv, så er der alligevel mange, som vil besøge byens spisesteder under landsstævnet. Nogle af de første gæster var fra SKAT.

- Vi var to hold medarbejdere i aktion og torsdag d. 2. juli besøgte vi til sammen 25 forretningssteder. Om formiddagen så alt fint ud, men da vi efterfølgende sammenholdt vores resultater fra eftermiddagens besøg, tegnede der sig et andet billede, fortæller afdelingsleder Merete Wadt.

Illegale ansatte
Det ene hold besøgte 19 steder, hvor medarbejderne fra SKAT mødte flere personer uden ansættelseskontrakter, og mange hævdede, at de slet ikke arbejdede, selvom de stod og vaskede op eller lavede mad. To stak af fra stedet, men den ene blev dog indfanget. SKAT gav syv spisesteder ordre om at føre logbog over deres medarbejdere.

Det andet hold nåede at besøge seks spisesteder, hvoraf en enkelt restaurant havde sine ting i orden. To steder var der illegale ansatte, fire restauranter bliver pålagt at føre logbog, og tre vil høre fra SKAT om reglerne for kasseapparater.

Socialt bedrageri
- Flere af dem vi møder er på overførselsindkomst, samtidig med at de arbejder. Det er socialt bedrageri, uanset om de får løn eller gør det som en "vennetjeneste", og det bliver altid meldt til de sociale myndigheder, fortæller Merete Wadt, der fortsætter:

- Om de gemmer sig i privaten, forsøger at stikke af fra os eller har besvær med at huske hvem de er, får os ikke til at opgive. Vi vil følge op på besøgene i Holbæk; også efter Landsstævnet er afsluttet.


Nyhedsoverblik