Svamperisotto med stegt laks (18/3-11)

Mads er i køkkenet på Sorø Husholningsskole, hvor lærer Kim Petersen giver gode råd og opskrifter fra sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Ingredienser (til 4 personer)

  • 500 g blandede svampe
  • 1 porre
  • 20 g smør
  • 3 spsk olivenolie
  • 4 dl. risottoris
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dl. hvidvin
  • 9-10 dl. god og kraftig hønsebouillon
  • 15 g smør
  • 1½ dl revet parmesanost
  • 1 dl hakket persille
  • 4 stk. laks
  • 3 spsk olivenolie

Fremgangsmetode:

1. Rens og klargør alle grøntsagerne i små mundrette stykker. Svits dem i smør og olie

2. Tilsæt risene og svits videre et par minutter.

3. Tilsæt hvidvinen, kog den lidt ind og spæd til med 2 dl bouillon.

4. Fortsæt med at tilsætte 2 dl bouillon ad gangen og kog ind indtil risene har optaget 9-10 dl bouillon.

5. Steg laksene på panden i olie, 2-3 minutter på hver side.

6. Vend ost og persille i risottoen samt en klat smør og server straks med laks.

 

 


Nyhedsoverblik