Ingredienser (til 4 personer)
- 500 g blandede svampe
- 1 porre
- 20 g smør
- 3 spsk olivenolie
- 4 dl. risottoris
- 3 fed hvidløg
- 2 dl. hvidvin
- 9-10 dl. god og kraftig hønsebouillon
- 15 g smør
- 1½ dl revet parmesanost
- 1 dl hakket persille
- 4 stk. laks
- 3 spsk olivenolie
Fremgangsmetode:
1. Rens og klargør alle grøntsagerne i små mundrette stykker. Svits dem i smør og olie
2. Tilsæt risene og svits videre et par minutter.
3. Tilsæt hvidvinen, kog den lidt ind og spæd til med 2 dl bouillon.
4. Fortsæt med at tilsætte 2 dl bouillon ad gangen og kog ind indtil risene har optaget 9-10 dl bouillon.
5. Steg laksene på panden i olie, 2-3 minutter på hver side.
6. Vend ost og persille i risottoen samt en klat smør og server straks med laks.