Madpakkelov smuldrer

To uger efter den omdiskuterede madpakkelov trådte i kraft, trækker regeringen i land. Det kommer bag på tre kommuner her i landsdelen. De har nemlig allerede brugt mange penge på nye køkkener.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I børnehaven Stakhavegård i Ringsted fodres 60 sultne unger hver dag af med madder af den gode gamle slags, smurt af børnenes forældre. 

Med indførelse af ”Madpakkeloven”, var det meningen, at vuggestue, -og børnehavebørn skulle have serveret den samme sunde mad. I praksis betyder det, -  mad produceret i storkøkkener.  I børnehaven Stakhavegård i Ringsted, står der nu et nyt fint køkken klar, indrettet med det formål at maden kan pakkes ud før servering.

Indtil videre må institutionen dog nøjes med at ordne frugt i det nye køkkenmiljø, - mens børnene gumler videre på de medbragte madder. Stakhavegårds leder, Lone Schiøtt, ærgrer sig over den forvirring der har bredt sig :

-Jeg syntes det er rigtig, rigtig ærgeligt, at ”de” ikke kan bestemme sig, for der er brugt rigtig mange arbejdstimer, rundt om i kommunerne, -på den her opgave.

Ringsteds borgmester, Niels Ulrich Hermansen, ærgrer sig også. Kommunen tog ”madpakkeloven” alvorligt og bekostede nye køkkener i flere institutioner. Men det betaler sig ikke altid at være hurtigt ude af starthullerne:

-Vi kom rigtig godt i gang, inden ordningen blev forlænget til først at skulle træde i kraft 1. januar 2011 – det er ærgerligt!

Det er ikke kun Ringsted der risikerer at have lavet en dårlig investering. Slagelse og Guldborgsund har også taget fat på køkkenbyggeriet. Ingen har nu styr på hvad der ligger tilbage  når røgen i det politiske køkken har lagt sig, men kampen for den sunde mad til førskolebørn er ikke slut.

KL, Kommuners Landsforenings holdt torsdag møde om sagen, og herfra siger formanden for Børne- og Ungeudvalget, Holbæks tidligere borgmester, Jørn Sørensen:

-Vi har i lang tid været irriterede over, at se Regeringen trække flere og flere opgaver til sig. Vi sagde fra starten, da madpakkeloven blev introduceret: ”Hold fingrene væk og lad kommunerne selv finde en løsning”.

 


Nyhedsoverblik