Lommepenge i stedet for ballade

Projekt '4300 Agervang' skal hjælpe teenagedrenge i det belastede kvarter Agervang i Holbæk. Projektet har fået 9 millioner kroner af Social- og Indenrigsministeriet til at skabe mere tryghed i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lommepenge og mulighed for at komme i fritidsklub fem dage om ugen. Det kan være opskriften på vellykket integration. Det håber man i hvert fald på i Vangkvarteret i Holbæk. Her gør man nu en ny indsats for at sørge for, at de unge ikke ender ud i kriminalitet.

- Nu har vi så fået 9 millioner til et projekt herude, hvor vi vil tage det bedste fra det, der allerede er i gang, og så udvide det, siger projektleder Søren Moses.

I næste uge åbner en drengeklub for 13-17-årige, som skal holde dørene åbne til computerspil, leg og sammenvær. Samtidig skal drengene også i arbejdstøjet. De får tilbudet om at slå græs og hjælpe med andre praktiske ting. Til gengæld får de lommepenge.

- Vi hjælper med at holde området rent. Jeg synes, det er fedt nok, siger Ali Salem Shatob.

'4300 Agervang' er en videreudvikling af et lommepengeprojekt, som boligforeningen Lejerbo har sat i gang for et år siden.

- Alle dem, jeg møder, de siger godmorgen til mig. De siger, det er flot arbejde, det du laver, siger 17-årig Ali Salem Shatob med et smil.

Beboerne i området ser frem til, at projektet begynder.

- Det er jo godt, at små børn og unge får arbejde. Hvis de ikke har noget lave, så kan de blive kriminelle. Men hvis de er optagede af at lave noget, så tænker de på noget andet, siger Amina Osman.

Drengeklubben åbner på tirsdag, og projektets bagmænd er godt i gang med at finde flere unge, de kan hjælpe ind i lommepengeprojektet.


Nyhedsoverblik