Lolland for millioner fra restpulje

Der er penge tilovers i den landsbypulje, der skulle gå til at rive faldefærdige bygninger ned i kommunerne, og restbeløbet går nu til Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

12,3 millioner kroner er der tilovers i den landsbypulje, der gav penge til, at kommunerne kunne rive faldefærdige bygninger ned. De penge bliver nu sendt til Lolland Kommune.

Pengene er blevet tilovers fra andre kommuner, som ikke har brugt deres andel af puljen, og det betyder, at Lolland Kommune stadig har mulighed for at tilbyde nedrivninger af faldefærdige ejendomme, såfremt de opfylder en række nødvendige kriterier. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Henvendelse hurtigst muligt

Midlerne skal bruges inden for et år, og kommunen opfordrer derfor ejerne af disse huse til at henvende sig hurtigst muligt, hvis de vil indgå en aftale om frivillig nedrivning.

For at en aftale om nedrivning kan laves, skal følgende kriterier være opfyldt:

• Ejendommen skal ligge i det åbne land eller i en by med færre end 3000 indbyggere. Der er derfor ikke mulighed for at tilbyde nedrivninger i Maribo og Nakskov.

• Ejendommen skal være ubeboet.

• Begrundelsen for nedrivningen skal være, at bygningen er i fysisk dårlig tilstand.

• Der må ikke være pantegæld i ejendommen.

• Ejendommen må ikke være kortlagt som forurenet.

• Der kan tilbydes nedrivning af beboelse, men som udgangspunkt skal man selv nedrive        udhuse og/eller driftsbygninger.

• Der skal indgås en frivillig skriftlig nedrivningsaftale med ejer.

Vil gaven kommunens fremtoning

En betingelse for, at Lolland Kommune kan få udbetalt alle 12,3 millioner til nedrivninger, er desuden, at kommunen selv er i stand til at matche statstilskuddet med 40 procent.

- Pengene er en kærkommen mulighed for at nedbringe antallet af faldefærdige og forladte huse i Lolland Kommune yderligere. Det vil gavne kommunens fremtoning, og jeg håber derfor, at ejerne af de huse, der opfylder kriterierne, henvender sig, så vi kan lave en aftale med dem, siger formand for Klima-, miljø- og teknikudvalget Henrik Høegh (V).

Ønsker du at indgå en aftale om frivillig nedrivning af din ejendom, bedes du henvende dig til Teknik og Miljø på mail: tmm@lolland.dk.

Lolland Kommune har allerede brugt de 8,6 millioner kroner, som kommunen oprindeligt blev tildelt fra Landsbypulje 2014, og det forventes, at der i 2016 bliver tildelt et beløb fra den ordinære byfornyelsesramme.


Nyhedsoverblik