Lokale råvarer på menuen

Øl, gode bøffer, pålæg og krydderurter skal lokke turisterne til Sjælland. I stedet for at køre efter delikatesser i de store byer, skal vi vænnes til at købe det på landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Otte producenter af specialiteter fra Sjælland var i dag samlet i Gerlev. De fik overrakt et diplom på, at de nu er en del af netværket Regional Madkultur Sjælland.

De små specialiteter er ved at få godt fat i forbrugerne. Regional Madkultur Sjælland har efter et år 23 medlemmer. Det skal udbrede kendskabet til egnsspecialiteterne til andre virksomheder og borgere.

- Folk kører ofte bare over Sjælland på motorvejen. Vi vil gerne have, at man kører væk fra motorvejen og smager på Sjælland. Og så kan producenterne bruge hinanden, fortæller koordinator for Regional Madkultur Sjælland, Lisbeth Færch Gjerulff.

Historien om råvarerne er noget turisterne spørger til, når maden bliver serveret. Og fortællingerne om maden er mere interessant med lokale produkter end en parmaskinke fra Italien

- Råvarerne er basis i køkkenet. Derfor er historien bag meget vigtig, og det er nemmere at komme ned i detaljerne, når du ved, hvor råvarerne kommer fra og selv har besøgt stedet, siger Thomas Larsen, der er køkkenchef på Vilcon Hotel & Konferencegaard i Slagelse.  

Målet er, at netværket bliver så tæt, at turister fremover kan tage rundt til producenterne. Dermed kan specialiteterne blive en del af oplevelsesindustrien og lokke turister til.

Du kan læse mere om netværket her:

http://www.culinary-heritage.com/region.asp?regionid=57


Nyhedsoverblik